یک ملات آماده ریزدانه بر پایه سیمان با مقاومت زیاد و بدون انقباض می باشد. این ماده با توجه به ساختار ویژه و دانه بندی اجزا سازنده اش برای پرنمودن فضای خالی زیر بیس پلیت ها، اجرای فونداسیون های ماشین آلات سنگین و زیرسازیه ای فولادی و ثابت سازی ستونه ای پیش ساخته بسیار مناسب میباشد. از خواص و اثرات این ماده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-پایداری در برابر بارهای استاتیکی زیاد
-بدون ترک خوردگی پس از سخت شدن
-بدون انقباض
-سرعت سخت شدن زیاد پس از اجرا
-مقاومت اولیه زیاد و قابلیت بارگذاری زود هنگام و بهره برداری سریع از سازه
-امکان ایجاد انبساط های کنترل شده
-سهولت اختلاط با آب و حصول روانی مطلوب
این ماده در مواردی همچون موارد زیر کاربرد دارد:
-پر نمودن فضای خالی زیر بیس پلیت ها یا صفحه ستون ها
-اجرای فونداسیون های ماشین آلات سنگین و نصب آنها
-زیر سازی های فولادی و ثابت سازی ستون های پیش ساخته
-پر نمودن فضای اطراف آرماتورها و انکریولت ها
-امکان پر نمودن حفره ها،شکاف ها و گودال ها
روش مصرف این ماده به صورت زیر می باشد:
از قرار گرفتن بیس پلیت در محل تعیین شده،مطمئن شوید و ابعاد و اندازه ها را بررسی نمایید.صاف بودن و تراز بودن سطح بیس پلیت برای جلوگیری از ایجاد فضای خالی اضافی کنترل شود.پیش از اجرای گروت، بتن زیر بیس پلیت باید حداقل به سن 7 روز رسیده باشد.فاصله بین سطح زیر بیس پلیت و بتن حداقل 10 میلیمتر باشد.سطوح بتنی در تماس با گروت سالم، زبر و بی عیب باشد.
تمام مقاطع در تماس با گروت مانند سطح بالای بتن و زیر بیس پلیت باید عاری از هرگونه ذرات سست، گرد و غبار، چربی، روغن، زنگ زدگی و ... باشند و از هرگونه آلودگی که احتمال ایجاد عدم پیوستگی و آسیب رسانی به کیفیت نهایی عملیات گروت ریزی را دارند زدوده شوند.برای جلوگیری از ترک خوردگی گروت، پیش از آغاز عملیات گروت ریزی بتن فونداسیون باید با آب آشامیدنی کاملاً اشباع شود. ضمناً قالبها باید کاملاً نفوذ ناپذیر و فاقد جذب آب باشندقالب ها باید ٢٥ تا ٥٠ میلیمتر بالاتر از سطح بیس پلیت کار گذاشته شوند.در صورت نیاز، گوشه های قالب با کارگذاری قطعات مناسب به شرایط مطلوبی رسانیده شود تا گروت به راحتی در محل صحیح جریان یابد.گـروت باید از یک طرف ریخته شود و به قسمت های دیگر جریان پیدا نماید. در مواقعی که موضع اجرا گروت گسترده باشد بهتر است مقاطع با استفاده از قالبهای موقت به قسمت های کوچکتر تقسـیم شوند. این قالب ها اجازه میدهند که گروت پیشروی مناسبی در مقطع داشته باشد.با تأمین فضای خالی کافی در زیر بیس پلیت میتوان از باقیماندن هوای اضافی جلوگیری نمود.بهترین دما برای اجرای گروت ٥ تا ٣٠ درجه سانتی گراد میباشد. در صورت بالاتر بودن دما، زمان گیرش سریعتر شده و در صورت کمتر بودن دما زمان گیرش اولیه به تأخیر خواهد افتاد.گروت ریخته شده باید تا 7 روز مرطوب نگه داشته شود و از تابش مستقیم نور خورشید محافظت گردد.این کار را می توان با آبپاشی مستمر یا استفاده از گونی مرطوب انجام داد.
این ماده را در ظرف در بسته ،به دور از یخبندان و تابش مستقیم نور خورشید به مدت یک سال می توان نگهداری کرد. بهترین دمای نگهداری 10+ الی 30+ درجه سانتیگراد می باشد